Льо Пен: Украйна не може да победи, с Русия трябва да се говори

Льо Пен: Украйна не може да победи, с Русия трябва да се говори
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.06.2024
  • Сподели:

Лидерът на френското «Национално обединение» Марин льо Пен в интервю за El Períodico изтъкна необходимостта от разговори с Русия за намиране на изход от конфликта в Украйна, като предупреди, че Киев няма да го спечели. Льо Пен също призова за внимателно обмисляне на антируските санкции и недопускане европейските страни да станат съучастници в украинския конфликт.

 

 

„Очевидно ще трябва да говорим с Русия, за да се опитаме да постигнем положително решение за Украйна в този конфликт, в който тя очевидно не може да спечели“, каза Льо Пен в интервю за El Períodico, като поясни, че счита за невъзможно да се постигне споразумение за мир без участие в преговорите на една от страните в конфликта.

Льо Пен отбеляза, че подкрепя инициативите за военна или гражданска подкрепа за Киев. Тя обаче призова за внимателно обмисляне на антируските санкции, посочвайки енергийната война, която европейските страни започнаха и която „стана разрушителна“ за техните икономики, както и риска да станат съучастници в украинския конфликт.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа