Наемниците от „Грузинския легион“ се подготвят в Полша

Наемниците от „Грузинския легион“ се подготвят в Полша
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.06.2024
  • Сподели:

Абуладзе: Наемниците от «Грузинския легион» се вербуват и обучават в Европа

Наемниците за „Грузинския национален легион“, воюващ на страната на Украйна, се вербуват в Европа и се обучават в Полша, заяви пред журналсти активистът на «Социалистическата платформа» на Грузия Паата Абуладзе, който пристигна в ЛНР.

„Грузинският легион“ е създаден от привърженици на лудия Саакашвили, когато той избяга от Грузия. Малко вероятно е някой от Грузия да отиде да се бие в Украйна. Те ги вербуват в Полша, подготвят ги един месец, обещават им три хиляди долара, а и че няма да са на първа линия на фронта, но след това ги прехвърлят точно там“, каза той.

Според Абуладзе поради западния натиск е невъзможно наемниците да бъдат преследвани директно в Грузия, въпреки че местното законодателство предвижда това. В същото време активистът изрази надежда, че тази ситуация скоро може да се промени.

Активисти от Съединените щати и Грузия, които се застъпват за установяване на дипломатически отношения с Русия, пристигнаха в Луганската народна република, за да съберат факти за престъпленията на Киев срещу жителите на Донбас и да запишат последствията от извършените атаки, включително с използването на западни оръжия.

„Грузинският национален легион“ е създаден през 2014 г. под ръководството на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. В средата на юни Южният окръжен военен съд на РФ го призна за терористична организация и забрани дейността му в Русия.

К.К

Станете почитател на Класа