Небензя: Вината на нацистка Германия трябва да се признае

Небензя: Вината на нацистка Германия трябва да се признае
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.06.2024
  • Сподели:

Небензя: Русия иска признание на истинската природа на престъпленията на нацизма

 

Русия ще иска официално международно признаване на истинската същност на престъпленията на нацистка Германия срещу народите на СССР, заяви в интервю за РИА Новости руският постоянен представител в ООН Василий Небензя.

През май Общото събрание на ООН прие резолюция „за геноцида в Сребреница“. Тогава Небензя заяви, че тази стъпка отваря „кутията на Пандора“ и след този документ може да се появят други резолюции за геноциди.

Отговаряйки на въпрос на РИА Новости дали Русия планира да внесе в Общото събрание резолюция за геноцида на съветския народ по време на Втората световна война, постоянният представител каза:

„Приемането на резолюцията за Сребреница се превърна в прецедент, който със сигурност ще повлияе на по-нататъшните дискусии относно признаването на други исторически трагедии като актове на геноцид.»

„Престъпленията на нацистка Германия срещу народите на Съветския съюз, включително блокадата на Ленинград и масовото изтребление на цивилни, остават една от най-болезнените теми. Ние ще продължим да търсим официално признаване на истинската природа на тези престъпления и възстановяване на историческата истина на международно ниво с всички налични средства“, подчерта той.

Станете почитател на Класа