Москва: Режимът на Зеленски не е способен на преговори

Москва: Режимът на Зеленски не е способен на преговори
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.06.2024
  • Сподели:

Режимът на Владимир Зеленски не е способен на преговори, Москва е убедена в това, каза постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя в интервю за РИА Новости.

„Ние многократно сме потвърждавали готовността си за диалог, и това не са само декларативни изявления. През април 2022 г. нашите преговарящи са подписали и ръководителите на украинската делегация".

Според него англосаксонските „спонсори“ на Киев явно не са се нуждаели от толкова бърз подход към мирно уреждане“ и са направили всичко, за да предотвратят това.

„Всички видяха интервюто с лидера на фракцията „Слуга на народа“ във Върховната Рада Дейвид Арахамия, който оглавяваше украинската делегация в Истанбул, той директно каза, че всичко е готово, но Борис Джонсън (бивш министър-председател на Великобритания - б.р.) дойде и каза, че трябва да продължим да се борим, смятам, че няма нужда да го повтаряме. Единственият логичен извод, който направихме в резултат на това, е, че режимът на Зеленски не е способен да преговаря“, подчерта той.

Небензя също отбеляза, че още през октомври 2022 г. Зеленски е подписал указ, забраняващ преговорите с руското ръководство.

„Възниква риторичен въпрос: възможно ли е да се постигне споразумение без диалог обаче, такава явна непоследователност е отличителна черта на цялата външна политика на Киев“, добави той.

Миналия петък Путин по време на среща с ръководството на руското външно министерство заяви, че мандатът на Зеленски е изтекъл и неговата легитимност не може да бъде възстановена по никакъв начин. Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков уточни, че Путин не отхвърля възможността за преговори с Украйна, тъй като там има други легитимни власти.

Станете почитател на Класа