Песков прикани украинското ръководство да обмисли предложението на Путин

Песков прикани украинското ръководство да обмисли предложението на Путин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.06.2024
  • Сподели:

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков прикани украинското ръководство да обмисли предложението на руския президент Владимир Путин да изведе войските си от Херсон и Запорожие, както и от частите на Донбас, които остават под властта на Киев:

"Настоящата динамика на фронта ни показва съмсем явно, че положението на украинците продължава да се влошава. Предполага се, че политик, който поставя интересите на страната си над собствените си интереси и интересите на своите господари, ще се замисли над предложението".

Песков отново подстави под въпрос легитимността на украинския президент Володимир Зеленски и даде да се разбере, че Кремъл не се отказва създаване на "санитарна зона" в украинската Харковска област.

А руското министерство на отбраната обяви, че войските му са превзели село в Запорожка област, разположено между градовете Орехов и Гуляйполе.

Русия е решена да завладее части от североизточна Украйна, наред с териториите на юг и в Донбас. 

Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин, коментира в телевизионно интервю продължаващите бойни действия северно от Харков, като спомена и руския граничен град Шебекино:

"Относно Харковска област продължава работата за създаване на буферна, санитарна зона. Тази работа ще продължи, докато не обезопасим Шебекино в белгородска област и други наши области от варварски обстрел".

 Европейската комисия в лицето на председателя Урсула фон дер Лайен и Съединените щати в лицето на съветника по националната сигурност Джейк Съливан определиха руските условия към Украйна като неприемливи.

 

Станете почитател на Класа