Танкът T-14 Армата получи ракета с "абсолютно" проникване

Новите T-14 Армата ще бъдат оборудвани с противотанкови ракети с висока прецизност и бронебойна способност за пробиване на броня с дебелина един метър, според Министерството на отбраната на Русия, цитирано в руския вестник Известия.

 

Днес нито един танк в света не може да устои на въздействието на тези ракети, защото тяхната сила на проникване е много по-висока, отколкото дебелината на най-масивната до момента броня от 630 mm, на М1A2 SEP Abrams, основният боен танк на Съединените щати.

 

Това въоръжение е включено в комплекта на 152-милиметровото оръдие, което засега не се монтира в танка, защото руските военни все още смятат за достатъчно мощно наличното 125 мм оръдие.

 

Новата ракета се състои от снаряд и задвижващо устройство, с което да напусне цевта, след което се включва собствен двигател. Системата за насочване на танка я насочва автоматично към целта, въпреки че операторът може да настрои полета по всяко време.

 

С обхват повече от пет километра и лазерно водене, почти е невъзможно ракетата да бъде отклонена и да се предотврати нейната ефективност с реактивна или активна системи на бронировка, тъй като нейната проницаемост е гарантирана от голямото тегло на боеприпаса и заряда в тандем.

Станете почитател на Класа