AMЛO предлага на Тръмп план за спиране на миграцията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече държи в ръцете си писмо от новоизбрания президент на Мексико, Андрес Мануел Лопес Обрадор (АМЛО), с подробностите на план как да се спре нелегалната имиграция в САЩ.

 

Планът включва създаването на фонд за развитие, който да се използва за борба с бедността, като един от корените на миграционния проблем. Предложението, предадено на Тръмп чрез държавния секретар Майк Помпео, ще включва и няколко страни от Централна Америка.

 

"Ако всички ние участваме в този план, може да съберем значително количество пари", пише Лопес Обрадор. "Ще се стремим да намерим работа в местата си на произход", предлага той, според Миленио.


Според предложението, всеки бенефициент ще внесе в имиграционния фонд сума, в зависимост от размера на своятата икономика, като 75 на сто от събраните средства ще се използват за финансиране на проекти за генериране на заетост, а останалите 25% - за сигурност и контрол по границата.

 

По-рано този месец, Лопес Обрадор спомена на Тръмп в телефонен разговор, че е възможно "всеобхватно споразумение", а президентът на САЩ определи това като "голям разговор". Сега, все още виртуалният мексикански президент заяви, че е "насърчен" от факта, че "и двамата знаем, да изпълняваме това, което казваме", пише той на Тръмп.

 

От друга страна, бе съобщено, че Лопес Обрадор ще разгледа декриминализирането на наркотиците, започвайки с марихуаната и медикаментите от мак - за борба с насилието, една от причините за миграционните потоци.

Станете почитател на Класа