Френската революция е била грешка, ако съдим по тази снимка

През 80-те години журналисти попитали китайския реформатор Дън Сяо Пин, какво мисли за Френската революция и тя полезна ли е за човечеството. Отговорът бил: “Рано е да се каже”.

 

Ако погледнете обаче тази снимка на френския национален отбор по футбол очевидно отговорът вече е най-малкото “почти” готов. Очевидно Френската революция е била грешка.

 

 

След Революцията Франция приема възможно най-либералните догми, свързани с човешките права, равенството между хората и пр. Следва този принцип от 200 години, като този либерализъм и е донесъл не една беда, и не една загубена война. Но все пак, след войните, Франция се изправя. Но след това, дали ще успее да се изправи?

 

Франция съществува като географско понятие. Но французите изчезват. Последователният либерализъм я напълни с чужденци, с хора от други раси и религии.

 

Преди 30 години Тигана беше като подправка на френския национален отбор. Днес белите са подправка в отбора от негри. Както и да го погледнем, това не е Франция. Едно е да си либерален французин. Но французин. Друго е да си негър, който се е заселил във Франция, и няма нито френските маниери, нито културата, нито интелекта. И няма и да има още поколения напред.

 

Станете почитател на Класа