"Летящ влак" с подвижни крила

Френската компания Akka Technologies разкри видео 3D симулация на "летящ влак", хибрид между влак и самолет, с цел да ускори процеса на качване на борда, а пристигащите и заминаващи пътници да идват и тръгват от летището, по-лесно и бързо, съобщава Блумбърг.

 

Проектът, наречен Link & Fly, предлага възможността за поставяне на крила върху капсула с пътници или товари. Идеята е пътниците да пристигат на специална железопътна гара, където да се качват в капсула, подобна на влак, която ги отвежда до летището. Веднъж влезли в нея, на капсулата ще бъдат инсталирани автоматично крила, така че влакът - капсула да може да излети. По същия начин "летящият влак" би могъл да се освободи от крилата и да се качи на релси.

 

Този футуристичен самолет, 34 метра дълъг и 8 метра висок, ще има размах на крилата от около 49 метра. С капацитет за превоз на до 162 пътници на борда, съоръжението може да бъде използване и за превоз на товари.

 

Според фирмата проектът вече е привлякъл интереса на азиатските авиолинии, както и на авиационния гигант Boeing.

 

В интервю за Bloomberg, изпълнителният директор на Akka Technologies, Морис Рицци, заяви, че самолетите трябва да бъдат "по-ефективни, по-малко замърсяващи и по-малко шумни" и подчерта, че ролята му е да води своите клиенти към "технологиите на бъдещето".

Станете почитател на Класа