Пекин: "САЩ започнаха най-голямата търговска война в историята"

САЩ започнаха най-голямата търговска война в историята, след като наложиха 25% мита върху вноса от Китай, заяви китайското министерство на търговията.

 

"На 6 юли САЩ започнаха да налагат мита от 25% върху вноса на някои стоки от Китай на обща стойност 34 милиарда долара. САЩ са нарушили правилата на Световната търговска организация, инициирайки най-голямата търговска война в икономическата история ", се казва в изявление на министерството в информационната агенция Синхуа .

 

Освен това министерството посочи, че Пекин ще предприеме действия в отговор на въвеждането на митата от САЩ. и ще уведоми Световната търговска организация за ситуацията.

 

"Американските мерки по същество атакуват световните снабдителни вериги - с прости думи САЩ откриват огън срещу всички, включително срещу себе си", каза говорителят на министерството Гао Фен.

 

Министерството на търговията на Китай също призова всички страни да обединят усилията си срещу търговския протекционизъм и да подкрепят многостранността. Китай би искал да избегне търговска война, провокирана от САЩ, каза Фен, но трябва да се бори в тази война, за да защити интересите на страната и народа си.

Станете почитател на Класа