Дутерте опитва да се оправдае за Богохулството

Президентът на Филипините, Родриго Дутерте, се е опитал да обясни неотдавнашните си провокиращи изявления, в които той казва, че Бог е "глупав". Сега обяснението беше, че Богът, в който той вярва, има "здрав разум", съобщи портал ABS CBN. Поправката идва на фона на остра критика, от католическата общност, която обяви филипинския лидер за "луд".

 

Дутерте, който е израснал като католик, заяви по време на церемония в град Кагаян де Оро, на юг в страната, че думите му не се отнасят за неговия "собствен Бог."

 

"Не съм казал, че моят Бог е глупав. Вашият Бог не е мой, защото вашият е глупав. Моят има много здрав разум", каза той.

 

Дутерте добави, че никой няма право да го принуждава да вярва в Бог, тъй като това зависи от индивидуалното решение на всеки един. "Ако избера да не вярвам в никакво Божество, какъв е проклетият проблем? Това е свободата на избор на всеки един", каза той.

 

Миналата неделя, филипинският президент нарече Бог "глупав" и заяви, че е абсурдно, че Всемогъщият е създал "нещо перфектно", за да го унищожи след това чрез първородния грях на първите хора, Адам и Ева.

Станете почитател на Класа