Най-добрите американски подводници са изправени пред сериозен проблем

Ядрените атакуващи подводници от класа Virginia се смятат за едни от най-добрите по рода си, като поради успешната им история увеличиха плановете за придобиването им от 30 на 48 единици.

 

Въпреки това, с течение на времето, Вирджиния остават без възможности за подобрения и вероятно най-мощната флота в света ще се събуди с флотилия от остарели подводници, според The National Interest. Въпреки това, командването на флота има други планове за актуализиране на тези подводници, които противоречат на ограниченията на самия дизайн.

 

Изграждането на подводници Вирджиния, модификация "Блок V", ще стартира през 2019 г. Те ще получат блокове за полезен товар, наречени VPM ("Вирджиния Модул полезен товар "), съдържащи четири ракетни установки, всяка от които е предназначена за седем круизни ракети, общо 20 допълнителни ракети.

 

При съществуващ план за развитие на подводниците, Военноморските сили не искат да чакат появата на нови промени. Те искат да се актуализират подводниците успоредно с появата на новите технологии, без да се чака модификацията "Блок V".

 

Въпреки това, американските военноморски сили се сблъскват със сериозния проблем, произтичащ от факта, че границата на изменение на класа подводници Вирджиния е почти достигната. В някакъв момент Военният флот на САЩ ще трябва да пусне нови атакуващи подводници, но не се планира да се направи това преди 2034 г.

 

"Факт е, че военноморските сили на САЩ трябва да се движат бързо, за да гарантират, че техните подводници няма да останат в сянката на нови заплахи, като например новата атакуваща подводница на Русия от клас 885 Ясен ", заключава статията.

Станете почитател на Класа