Северна Корея отмени ежегодния си анти-американски марш

Северна Корея реши да отмени традиционната демонстрация "срещу американския империализъм", която се провежда ежегодно по повод годишнината от началото на Корейската война. Този ход идва като част от разведряването на отношенията между Пхенян и Вашингтон, съобщава Independent.

Маршът традиционно се характеризираше с визията на развети знамена и лозунгите, извиквани с пълен глас. В продължение на години, той отбелязваше началото на събития и обществени прояви срещу "империалистическите политики на САЩ" и имаше за цел да засили национализма и единството на корейския народ. Маршът продължаваше до 27 юли, когато е краят на конфликта на Корейския полуостров.

 

Миналата година, на демонстрацията на площад "Ким Ир Сен" в Пхенян, участваха близо 100 000 души и дори бе емитирана специално посветена серия пощенски марки. Този път, за контраст, плакатите показват положителен тон и насърчават икономическото развитие и сближаване на цялата корейска нация.

 

Северна Корея смекчи антиамериканската си реторика след срещата на своя лидер Ким Чен-ун и президента на САЩ, Доналд Тръмп през юни в Сингапур и след обещанието на последният да прекрати военните учения с Южна Корея.

 

Два дни след срещата по севернокорейската държавна телевизионна мрежа бе излъчен 42-минутен документален филм, разказващ за тези споразумения. В допълнение, излъчването му се повтаря често оттогава, което означава, че вероятно няма севернокорейци, които да не са наясно с промените в отношенията между Северна Корея и САЩ.

 

Корейската война (1950-53) и опустошението, което страната понесе от ръцете на Съединените щати и техните съюзници, остават важна част от образованието на всички севернокорейци.

Станете почитател на Класа