Губернатор се противопоставя на миграционната политика на Тръмп и изтегля войски от мексиканската граница

Управителят на щата Мериленд (САЩ) Лари Хоган обеща да не разгърне нито един войник на Националната гвардия под командването си по мексиканската граница, докато администрацията на Тръмп продължава с практиката на принудителна раздяла на деца от имигрантски семейства, които незаконно влизат в територията на САЩ.

 

"Докато тази политика на разделяне на децата от техните семейства не бъде анулирана, Мериленд няма да разполага никакви ресурси от Националната гвардия по границата", коментира Хогън вчера.

 

Регионалният ръководител каза, че е наредил хеликоптер да бъде върнат в базата си, заедно с четирите членове на екипажа му, намиращи се в Ню Мексико.

 

Решението на Хоган бе подкрепено от губернатора на Вирджиния Ралф Нортам, който повтори, че неговият щат "няма да отпуска никакви средства за действия, които подкрепят нечовешката политика на разделяне на децата от техните родители".

 

Между 19 април и 31 май близо 2 000 деца бяха отделени от семействата си поради политиката на "нулева толерантност", обявена от главния прокурор на САЩ Джеф Сешънс.

 

Родителите или законните настойници се преследват за незаконно влизане в САЩ. Съгласно протоколите задържането на непълнолетни е забранено, тъй като върху тях не тежи престъпление.

Станете почитател на Класа