Сешънс защитава имиграционната политика на Тръмп

Главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс направи коментар, изразявайки несъгласие с онези, които сравняват имиграционната политика на администрацията на Тръмп с тези на нацистка Германия. "Нацистите не позволиха на евреите да напуснат Германия", каза той.

 

В програма на Fox News, Сешънс заяви, че сравненията, направени в това отношение от бившия директор на ЦРУ, Майкъл Хейдън и сенатора Диан Фейнстейн, са "истинско преувеличение". Но докато ги опровергаваше, аргументите му предизвикаха вълна от възмущение сред интернет потребителите. Един от потребителите на Twitter му напомни, че евреите "не са напуснали Германия, защото са били избити и погребани в масови гробове".

 

Новата политика за "нулева толерантност" по отношение на незаконната имиграция, за която се застъпва от Сешънс, предизвика спорове през последните седмици, особено поради отделянето на хиляди деца от техните родители. В понеделник американският президент Доналд Тръм защити стриктното прилагане на имиграционните закони и заяви, че САЩ "няма да бъдат мигрантски лагер или бежански обект".

Станете почитател на Класа