Идиотите в правната комисия на Европейския парламент гласуваха за (буквално) убийството и затварянето на интернет

Първото (такса за линкове) – в полза на една малка и мръсна прослойка, която вярва, че нейните приходи трябва да бъдат гарантирани от закона, та ако ще целият останал свят да се срути и противно на всякаква логика, прогрес и развитие. Образно казано – производителите на файтони приеха закон, с който забраняват автомобилите и искаш, не искаш – си длъжен да се возиш само на файтон и то закупен единствено от тях. Ако не щеш да платиш или въобще не щеш файтон (!) – не се возиш, майната ти. Здравейте, интернет току-що стана платен. Но това не е най-лошото! Последствията ще осъзнаете по-късно…

 

2aa

 

Второто (автоматични машини за цензура на всеки, абсолютно всеки (!) пост в интернет) – е в полза на политиците и големите международни мегакорпорации. Те и сега знаят, контролират и манипулират абсолютно всяко ваше движение онлайн и офлайн, всеки пост, дори всяка ваша дума се записва и складира там някъде от Големия брат, за да бъде използвана – срещу вас, разбира се. Ако не вярвате, гледайте “Сноудън”, филмът е биографичен, не фантастичен… “Ама аз нямам какво да крия…” Няма нужда да криеш нищо – нито можеш, нито ще ти помогне. Фейсбук манипулира директно какви новини и съобщения виждаш, включително с политическа цел и срещу заплащане от който пожелае, а оттам и генерално какво мислиш и как възприемаш света.

 

Това е сега, не вчера. Разликата от този момент нататък вече е, че губиш и свободата на словото си и правото на мнение – напълно ефективно. Образно казано – ти (всеки от нас) изчезва като личност, като идентичност, вярвания, убеждения. Това не е просто цензура, не е тоталитаризъм, не е диктатура… това е робство! Пълно и завинаги, без право на обжалване, без съд, без възможност не дори да не си съгласен, не дори да протестираш… а без възможност дори да кажеш какво мислиш!

 

Всичко това не е “1984”, не е “Матрицата”, не е ACTA… това е тези трите неща заедно, умножени по един милион пъти. Или по милиард пъти. Или по колкото милиарда сме хората по света.

Това е абсолютното зло. Няма демокрация, човешки права и правова държава без свобода. Особено без свобода на словото… А двете неща, приети днес, са перфектни – едното ви отнема правото да бъдете информирани, а другото ви отнема правото да реагирате, дори да кажете каквото и да било.

Честито на всички ни!

 

Няма да ви кажа какво мисля, че трябва да се прави оттук нататък, защото фейсбук ще ме цензурира – още сега, да, дори без да са влезли в сила новите разпоредби. Но вие се сещате…

 

 

Станете почитател на Класа