Тръмп обяви създаването на космически сили

"Не е достатъчно просто да имаме американско присъствие в космоса, трябва да постигнем господство на САЩ в космоса", заяви д президентът Доналд Тръмп.

 

За да постигне тази цел, президентът нареди на Пентагона да разработи "Космически сили", които ще бъдат създадени като шести клон на националните въоръжени сили.

 

"Аз поръчах на Министерството на отбраната и Пентагона да започнат веднага необходимото за създаване на космически сили, като шести клон на въоръжените ни сили", каза Тръмп. "Имаме Военновъздушни сили и ще имаме Космически сили, разделени, но равнопоставени", подчерта президентът.

 

В началото на май миналата година Тръмп разкри плановете си за създаване на Космически сили на САЩ. "Те ще бъдат част от петте горди клонове на Въоръжените сили на САЩ: Войската, Военноморските сили, Морските пехотинци, Военновъздушните сили и Бреговата охрана", каза Тръмп.

 

Президентът на САЩ лансира същата идея през март, по време на реч във въздушната база в Калифорния. По това време Тръмп каза, че националната му стратегия вижда Космоса като "военно поле, точно както са земята, въздухът и морето".

Станете почитател на Класа