Програмата HAARP – Отново задействана!

Спорната програма HAARP, която се смята за най-голямата тайна на въоръжените сили на САЩ, поднови работата си през април 2018 г. Планира се да бъдат подновени експериментите й.

 

 

Крис Фалън, главният учен по тази програма, обяви, че задействането на HAARP е извършено от 6 до 14 април и ще се провеждат експерименти, които ще бъдат финансиране отвън.

 

 

Фалън твърди, че целта на проекта е да бъдат изследвана физиката сцинтилациите, неравномерността на магнитното поле, някои токове в магнитосферата, изкуствената и естествената атмосферна светлина, стимулирането на електромагнитното излъчване, плазмените вълни и йонизацията с радиоизлъчване.

 

 

Експериментите ще бъдат извършени в Гакон на Аляска, където са базирани предавателите на HAARP. Голяма част от работите ще се извършват от учени от университета на Аляска, но ще работят и учени от други американски университети и дори държавни чиновници.

 

 

Според Фалън това не е най-доброто време за извършване на експерименти, защото е „труден сезонът, който е в тежък период на слънчевия цикъл“. „В Гакон не е достатъчно тъмно, за да се наблюдава светлината на небето заради бързо нарастващите дни…“

 

 

Фалън твърди, че летният сезон е по-подходящ за провеждането на експериментите. В момента, според него, HAARP може да работи само на 80% от мощността си, но през лятото ще бъде възстановена „последната колона“ на предавателите и това ще позволи обектът да работи на пълната си мощност.

 

Може би САЩ планират да използват HAARP за промяна на климата в най-скоро време.

 

Станете почитател на Класа