Папа Франциск сравни абортите с нацистките практики

Два дни след като Камарата на депутатите на Аржентина одобри закона за абортите, Франциск описа аборта като "детеубийство" и го сравни с „нацистките практики, макар и с бели ръкавици".

 

"В миналия век всички бяха шокирани от това, което правиха нацистите за да пазят чистотата на расата. Днес ние правим същото, но с бели ръкавици", каза Папата, като призова семействата да приемат децата "както Бог ни ги дава", в импровизирана реч по време на среща със семейни асоциации във Ватикана.

 

По-конкретно, папата отбеляза, че днес "е на мода, или поне привично" да се правят някои тестове в първите месеци на бременността, за да се види дали детето е здраво или има проблем. В последния случай първата идея е: "Да се отървем от него..." За Франциск това е "детеубийство", тъй като за да има "спокоен живот, се убива невинен човек".

 

Папата приравни аборта с това, което спартанците правили при раждането на дете с малформации "качвали го на планината и го пускали надолу, за да пазят чистотата на расата." "Днес правим същата жестокост", подчерта той.

"Децата са най-големият дар, дори когато са болни", настояха Върховният понтифик, който подчерта, че те трябва да бъдат посрещнати "както идват, както Бог ги изпраща".

Станете почитател на Класа