Асад няма да се поколебае да увеличи военното присъствие на Иран в Сирия, ако е необходимо

Сирийският президент Башар Асад, съобщи, че присъствието на Иран в Сирия и отношенията с Иран не подлежат на договаряне и повтори, че Иран все още няма фиксирани бази в Сирия.

 

Асад посочи, че продължават контактите между Русия, САЩ и Израел по Сирия, въпреки че той подчерта, че отношенията между Дамаск и Техеран "няма да бъдат част от никакви преговори".

 

В същото време сирийският президент обяви, че макар в Сирия да няма установени бази на Иран, той "няма да се противопостави на създаването на ирански военни бази в своята страна, ако е необходимо".

 

Освен това сирийският президент гарантира, че освобождението на Сирия може да следва два възможни, но все още неопределени пътя: "помирение или освобождение чрез сила".

 

Сирийският президент заяви, че руската страна има намерение да следва пътя на помирението, въпреки че не са налице видими резултати за нормализиране, поради "натиск от Израел и САЩ над терористите, за да не бъде постигнато мирно разрешение. "

 

Освен това Асад каза, че Сирия няма да обяви доставката от Русия на противовъздушните ракетни системи S-300. "Няма да обявяваме дали тези системи ще бъдат доставени или не, това е оръжие и ще стане известно, когато се използва", каза президентът.

 

Сирийският президент подчерта, че Русия "не се намесва във вътрешните работи на Дамаск и отношенията между двете страни имат стратегически характер".

Станете почитател на Класа