Асистент на Тръмп се извини за "специалното място в ада" за Трюдо

Във вторник Петър Наваро, директор на Националния търговски съвет на Белия дом, публично се извини за думите си срещу министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо. Той бе заявил, че премиерът има запазено "място в ада" заради критиките си към Съединените щати на пресконференцията след срещата на Г-7.

 

"Когато предадох това послание, аз използвах неподходящ език", беше цитиран той от портала Аксиос. "Това беше моята грешка, моите думи" - подчерта той.

 

На неотдавнашната среща на върха на Г-7, проведена в Канада, лидерите на групата постигнаха споразумение за съвместна декларация. След като президентът на САЩ, Доналд Тръмп, си бе тръгнал, Трюдо проведе пресконференция, на която той заклейми като "обидни" митата за вноса на стомана и алуминий, наложени от Вашингтон.

 

Това предизвика отговор от Тръмп през неговия акаунт в Twitter, където той обвини канадския си колега, че е "нечестен и слаб". Той също така разпореди на представителите на своята страна да не подпишат окончателното комюнике от срещата, заради тези изявления, които той определи като "фалшиви".

Станете почитател на Класа