Предвижданията на Моуриньо: кои селекции ще стигнат до полуфиналите?

Португалският треньор на Манчестър Юнайтед, Жозе Моуриньо, известен както с ексцентричността си, така и с успеха си в големите европейски клубове, който е част от екипа на RT за глобално покритие на Световното първенство по футбол в Москва, продължава да прави прогнози за Световната купа в Русия през 2018 г.

След като избра националните отбори, които според него ще достигнат 16-на финалите, той говори за най-добрите четири отбора от турнира, признавайки, че прогнозирането "става все по-трудно".

"Разбира се, сърцето ми казва само едно нещо, но това ще е много труден мач", каза Моуриньо за мача между Уругвай и Португалия, въпреки че той залага на своята страна. Също така, португалецът вярва, че руският отбор "има много лош късмет в равенството", защото във втория кръг ще срещне Испания, която "е фантастична", признава той.

Между Франция и Нигерия, той заложи без колебание за европейския отбор, докато между Аржентина и Австралия избра отбора на Лионел Меси, но заяви, че не може да предскаже резултата.

"Харесва ми бразилският отбор", казва Муриньо, който предпочете Бразилия като фаворит срещу Мексико; по същия начин е за Германия пред Швейцария и за Англия срещу Полша.

Накрая, по отношение на Белгия и Сенегал, той каза, че би искал да "види африкански отбор" на четвъртфиналите, въпреки че най-накрая избра белгийския отбор.

Вероятно повлиян от чувствата си, при евентуален полуфинал между Франция и Португалия, той отново избира своята нация. "Излязохме да спечелим, ще ги бием отново", каза той. По отношение на сблъсъка между Испания и Аржентина той го определи като "най-добрият отбор срещу един добър отбор", въпреки че присъствието на Меси накара Моуриньо да избере Южна Америка.

"Не е лошо за мен, че моите играчи отиват на почивка", каза той иронично, избирайки Бразилия пред Англия. И накрая - "Германия си е Германия", каза той, залагайки на германците срещу Белгия, прогнозирайки най-добрите четири отбора на Русия 2018.

Станете почитател на Класа