"Има специално място в ада за канадския министър-председател“

Има "специално място в ада" за канадския министър-председател Джъстин Трюдо заради критиките му към Съединените щати по време на пресконференция след срещата на върха на Г-7, която се проведе на 8 и 9 юни в Канада, заяви в неделя, директорът на Националния съвет за търговията в Белия дом, Питър Наваро, по време на речта си в сутрешния блок "Fox News Sunday".

 

"Има едно специално място в ада за всеки чужд лидер, който се занимава с недобросъвестно дипломация с президента Доналд Тръмп и след това се опитва да му забие нож в гърба", каза Наваро заявявайки на тази пресконференция, че това е направил Джъстин Трюдо.

 

Освен това, служителят на Белия дом нарече премиера на Канада "слаб" и "нечестен". "И това идва директно от Еър Форс 1", обясни Наваро по повод на туит, публикуван от Тръмп от борда на президентския самолет по пътя към Сингапур.

 

Малко след като Тръмп напусна G7 среща на върха, където лидерите на групата постигнаха споразумение по съвместното изявление, Трюдо проведе пресконференция, в която той заклейми като "обидни" митата върху вноса на стомана и алуминий от САЩ.

 

По същия начин канадският премиер посочи, че страната му е склонна да работи със Съединените щати. за решаване на търговските спорове, но при всички случаи твърдо защитава собствените си интереси. В отговор председателят Тръмп нареди на представителите на САЩ да не подпишат окончателното комюнике на срещата на върха на Г-7 заради "фалшивите" твърдения на Трюдо.

Станете почитател на Класа