Путин: "Русия не планира да атакува никого: това е смешно, абсурдно и немислимо"

"Русия не планира да атакува никого: това е смешно, абсурдно и немислимо," заяви руският президент Владимир Путин в заключителното заседание на Международния дебат клуб Валдай в Сочи, събрал експерти от цял свят.

Руският президент насочи внимание към факта, че комбинираното население на страните-членки на НАТО, надвишава това на Русия. "Това е просто абсурдно да се говори за руската заплаха".

"Ние сме се научили да ценим нашата идентичност, свобода и независимост. В същото време, не търсим глобално господство, или сблъсък с други народи", обобщи той. "Всички заплахи и предизвикателства могат да бъдат преодолени само чрез съвместна работа на базата на Организацията на обединените нации", заяви ръководителят на руската държава.

На Запад "постоянно се разпостраняват фиктивни и митични заплахи, като предполагаемата руска военна заплаха ", припомня той. "В действителност, това е печеливша дейност: така могат да одобряват нови военни бюджети във всяка страна; да се увеличат съюзниците на една суперсила, да се доближат инфраструктура, военни части и оборудване на НАТО към границите ни", заяви ръководителят руската държава.

Руският президент също така призна, че Русия не вижда реална функция на НАТО в сегашната ситуация. "Структурите като НАТО, създадени по време на ерата на Студената война са остарели, въпреки всички приказки за необходимостта да се адаптират към нови ситуации"заяви руският лидер.

Станете почитател на Класа