Неуспешни оръжейни системи струват на Пентагона $ 58 милиарда

Пентагонът обича да се хвърлят пари на вятъра - близо 60 $ млрд от неуспешни скъпоструващи оръжейни системи през последните две десетилетия, според нов вътрешен преглед на Министерството на отбраната.

С армейските Бъдещи бойни системи (FCS) и стелт хеликоптерите РСБ-66 Comanche, които никога не се отлепиха от земята, между 1997 г. и октомври 2016 г. Пентагонът инвестира $ 58 милиарда за технология и оръжия, които никога не е получил. И това не включва реактивния F-35, който в крайна сметка бе обявен за "готов за битка" в началото на август.

FCS ($ 20.0 милиарда) и Команчите (9,8 милиарда $) са само две от 23-големи оръжейни програми, които бяха отменени, преди да са готови, които съставляват повече от 50 на сто от "потъналите разходи", описани в годишен вътрешен преглед на ефективността Пентагона. Докладът от 224 страници от подсекретаря на отбраната Франк Кендал е публикуван тази седмица.

В доклада се отбелязва колко пари са били изразходвани за всяка отменена програма, колко напреднали в процеса са били преди да се прекратят и дали някои от технологиите влизат в нови програми. Повечето от програмите са били прекратени, преди да изразходват бюджетите, но осем от тях изхарчили всичките отделени за тях пари, преди Пентагона да ги анулира, според доклада.

Отчетната служба на правителството, проведе одит на разходите на Пентагона през 2011 г. и установи прахосани $ 70 милиарда, съобщава Ню Йорк Таймс..

Разбира се, по-лесно е да се каже отколкото да се направи, изпълнителите да се държат отговорни за неуспехите, особено когато става въпрос за големи и щедро харчени пари.

Станете почитател на Класа