Противоречивите изявления на Клинтън от 2008 г. насам

2008 г. Хилъри Клинтън и Барак Обама си оспорват номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати. Клинтън предизвика зрители на дебата: "Трябва да видите нашите истории,това, което казваме в кампанията и какво сме направили по време на кариерата си."

Именно през 2008 г., по време на първичните избори на Демократическата партия, Клинтън публично критикува Обама за атаки към нейния здравен план. Осем години по-късно Клинтън атакува съперника си Бърни Сандърс "Премахва Закона за достъпни здравни грижи, премахва частното застраховане, елиминира Medicare, премахва Medicaid и програмата за здравно осигуряване за деца ".

Също така в първичните избори през 2008 г., Клинтън заяви многократно, че ще "направи всичко възможно, за да убеди Конгреса да отхвърли споразумението за свободна търговия с Колумбия". Три години по-късно, през 2011 г., вече като държавен секретар тя заяви: "Една от основните ни цели е да се сключи споразумение за свободна търговия с Колумбия".

С гей браковете е точно същото. През 2010 г., държавният секретар заяви: "Аз не съм подкрепяла гей браковете." А в реч, през 2013 г., каза: ". Аз подкрепям брака между гей и лесбийски двойки".

Клинтън не изглежда дори да е наясно каква е нейната политическа идеология. През 2015 се определя като "прогресивен" човек. Въпреки това, преди няколко месеца каза: "Аз бях обвинена, че съм умерена и центристка и се признавам за такава".

Това не е единственото противоречие, открито в изявленията на Клинтън през изминалата година. Това декларира и различни виждания за минималната работна заплата. Пред "CBS" защити федерална минимална заплата от дванадесет долара, а в "ABC", каза: "Аз съм в подкрепа за $ 15".

Не е ясно и позицията на Демократическата кандидатка на по въпросите на имиграцията заради противоречиви изявления. "Аз гласувах за сигурността на границите и оградите. На някои места ще е стена." Но пък в интервю за "NBC News" тя каза: "Ние няма да изградим стена".

"Трябва да видим това, което казваме в кампанията и какво сме направили по време на кариерата си", каза Клинтън. И нейният резултат е пълен с протниворечия.

Станете почитател на Класа