Адвокати на "El Chapo": " Гусман може да умре, преди да бъде екстрадиран в САЩ"

Здравословното състояние на Хоакин "Ел Chapo" Гусман предизвиква тревога сред неговия екип от юристи, които предупредиха, че мексиканският наркотрафикант може да умре през следващите няколко месеца, преди да бъде екстрадиран в САЩ, един процес, който те описват като един "цирк". "Изглежда, че правителството иска да го убие преди да го екстрадира", казаха те.

Според Андрес Гранадос, "малтретирането" на Гузман в затвора на Сиудад Хуарес, където той е задържан, може да доведе до смъртта му, публикува вестникът „Сокало ".

"Здравето му се влошава, отнемат му лекарството," каза той, като отбелязва, че "изглежда, че правителството иска да го убие преди да го екстрадира".

"Ние искаме да е ясно, че той няма да се самоубие, но страда от мъчение и изолация, които му причинява правителството". Това не е първата жалба, подадена от адвокатите на главата на картел Синалоа.

След участието в няколко бягства, Гузман е бил задържан в началото на тази година по време на акция на мексиканските сили за сигурност. В същото време, според резолюцията на правосъдието, той трябва да бъде екстрадиран през януари или февруари 2017 в САЩ, където е обвинен в трафик на наркотици, пране на пари, убийство и незаконно притежание на оръжие.

Станете почитател на Класа