" Руснаците идват"- смут в британската преса

Руският самолетоносач Адмирал Кузнецов със седем други руски кораба прекоси Ламанша на път за Сирия, ескортиран от няколко кораба на НАТО. Въпреки че британски служители твърдят, че Русия не е изненадала Лондон, събитието направи фурор в британската преса, която обхвана случая в подробности и публикува тревожни заглавия.

Например, медиите активно цитират неназован източник от НАТО, който заявил пред Ройтерс, че Русия е "използвала целия си Северен флот и голяма част от Балтийския флот в най-голямите маневри в района от края на Студената война ". Въпреки това, в действителност само група кораби е изпратена към Сирия.

В този контекст, "The Sun" предупреди в заглавие: "Руснаците идват. Фотографираха ядрени бойни кораби на Владимир Путин на път към Ламанша, докато Кралския флот се подготвя да бъде поставен в готовност." ,

В същото време, "The Daily Star" реши да свърже въпроса за преминаване на руския самолетоносач със санкциите, наложени на тази страна и публикува: " Русия обещан силен отговор на новите санкции, докато нейните военни кораби, приближават Обединеното кралство ".
Докато историята се разгъваше, интензивността на емоциите в медиите нарастна и заглавията на вестниците станаха по-агресивни. "Г-н Путин, с кой си мислиш, че се шегуваш?" По този начин представи "The Sun" изявление на британското Министерство на отбраната по въпроса.

В същото време, в-к "Експрес" също вдигна градуса, като публикува: "Руската ядрена мощност пред вратата: Страховитият ядрен флот на Путин в момента е на 10 мили от Дувър." "Руснаците са тук: Герои от Кралския флот дебнат Путин, докато се насочва към Ламанша".

Станете почитател на Класа