WikiLeaks публикува първия сет имейли на Барак Обама

WikiLeaks разкри първата партида мейли на американския президент Барак Обама, изпращани чрез таен адрес " Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ".

Посланията са писани в периода между октомври и ноември 2008 г., преди президентските избори в САЩ, които Обама спечели. Те разкриват комуникации между Обама, сегашния началника на кампанията на Клинтън Джон Подеста, и сенатора, който беше избран в тази предизборна кампания за вицепрезидент, Джо Байдън.

В съобщение, изпратено на 4 ноември Подеста препоръчва на Обама да не присъства на среща на Г-20. "Аз не искам да ви притеснявам днес, но приложената бележка се отнася до евентуална покана за срещата на Г-20 на 15 ноември и предвид възможността президентът Буш да го направи тази вечер, аз исках да бъдете наясно с единодушната препоръка на съветниците да не присъствате", гласи съобщението.

Друг пост съставя списък на кандидатите за кабинета и излага съвети от Подеста да се създаде екип за икономически преход.

Откакто бе публикувана първата партида съобщения на Демократичната партия бяха разкриха няколко случаи на корупция, - фондацията Клинтън е облагодетелствана с важни договори за възстановяването на Хаити след земетресението, претърпяно през 2011 г., техни речи са плащани от банките, както и уличаващи имейли за извънбрачни връзки кандидата на демократите Бил Клинтън.

Станете почитател на Класа