Съветник на Хилъри Клинтън: "Тя не знае на коя планета живеем"

Политологът и най-близкият сътрудник на Хилъри Клинтън, Нийра Танден, смята, че кандидатът на Демократическата партия "изглежда не знае на коя планета живеем в момента." Това стана ясно от съобщение, изпратено до мениджъра на кампанията на Клинтън, Джон Подеста, както се вижда в най-новата партида от имейли,пуснати от организацията WikiLeaks.

В посланието си, Танден отразява гнева си след реч на Клинтън през септември 2015 г. в щата Охайо, че има "умерен и фокусиран" политически дискурс. Според нея, тази позиция може да е засегнала образа на кандидата на Демократическата партия пред избирателите, които подкрепят Бърни Сандърс.

"Защо се нарича умерена?", пита Танден. "Попитах я същото в неделя вечер. Тя отговори, че не си спомня да го е казала.", бе отговорът на Подеста.

"Това ми направи живота невъзможен, налага се да обясня на всички журналисти, че тя наистина е прогресивна. Но това не е важно. Това, което наистина ме притеснява е, че тя изглежда не знае на коя планета живеем в този момент" стига до заключението Танден.

Станете почитател на Класа