Байдън заплашва Русия с кибератаки от САЩ

САЩ готви кибератаки срещу Русия и нейното правителство, заяви вице-президентът на САЩ Джо Байдън, в NBC News.

"Ние изпращаме съобщение на Москва", заяви Байдън, като обвини Русия, че стои зад кибератаките срещу Националния комитет на Демократическата партия и нейните водещи членове, чиято кореспонденция бе публикувана от WikiLeaks, за да повлияе на президентските избори в САЩ през ноември.

Вицепрезидентът не разкри подробности за операцията, но заяви, че руският президент Владимир Путин "ще узнае, когато това се случи." Вашингтон ще избере най-подходящото време и обстоятелствата, при които ще има най-голямо влияние", каза Байдън.

Тези заплахи съвпадат с друг доклад от NBC News, в който се собщава, че Белият дом е поискал от ЦРУ да се подготви за "нелегални" кибер атака срещу Москва. "Мощни операции" ще имат за цел да "злепоставят" руското правителство, се казва в доклада.

На свой ред, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости, каза че тези заплахи на САЩ са безпрецедентни и посочи, че Москва ще предприеме подходящи предпазни мерки.

"Такива заплахи срещу Русия и срещу правителството на страната ни са безпрецедентни, защото заплахата идва от самия вицепрезидент на САЩ, и разбира се, в този агресивен и непредсказуем контекст трябва да се вземат мерки, за да защитим нашите интереси. Непредвидимостта на Вашингтон е опасна за всички ", каза Песков.

В същото време, WikiLeaks казва, че администрацията на президента Барак Обама измисля тази "война" с цел да се гарантира победата на кандидата на неговата партия в предстоящите президентски избори."Ясно е, че администрацията на Обама играе за Клинтън. Не забравяйте, че цялата тази история за руската заплаха е константа на изборната кампания на Хилъри Клинтън. Много е вероятно, че администрацията на Обама се опитва да й помогне, повишавайки степента на напрежение и сочейки Москва ".

Станете почитател на Класа