Код в Библията разкрива, че Исус ще се върне на Земята през 2016 г.

Равин Матитяху Глейзърсън, израелски експерт по библейски кодове, е установил, че по-късно тази година е възможно идването на Месията, който еврейският народ очаква, съобщава в-к "Ел Ciudadano".

Според Глейзърсън, Библията съдържа няколко скрити кодове и един от тях се намира в Битие 49: 1, което говори за Яков и последните мигове от живота му. "Тъй като е на смъртния си одър, Яков събира децата си около леглото си, за да сподели с тях това, което знае за края на дните. Елате тук, съберете се и аз ще кажа какво ще ви се случи в следващите дни ", цитира експертът главата от свещената книга.

Тъй като всяка буква на иврит има числова стойност, Глейзърсън е използвал гематрия за да дешифрира значението на текста. Той твърди, че на Яков е забранено от Бог говори за това, което ще се случи в света, затова разкрива ключа, когато ще бъде времето на пълно изкупление на човешките същества, каза равинът.

Според неговите изчисления, ключовете, съдържащи в Генезис 49: 1 могат да бъдат идентифицирани с 5776 година по еврейския календар, или 2016 по общоприения. "Идването на Месията ще се случи през 5776 година. Ако всички дати са правилно разшифровани, Исус ще се върне на Земята на 23 Декември 2016".

Станете почитател на Класа