Борис Джонсън застава зад грузинската опозиция

Борис Джонсън застава зад грузинската опозиция
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    28.10.2024
  • Share:

Бившият британски премиер Борис Джонсън изрази подкрепа за Грузия, след като президентът Саломе Зурабишвили призова хората да излязат на улицата, обвинявайки Владимир Путин в "откраднати" избори в страната, предава Фокус.

Зурабишвили заяви, че нейните сънародници са "жертви на руска специална операция“, при която приятелското на Москва правителство "фалшифицира“ вота, пише The Daily Mail.

Тя отказа да признае резултата и поиска от поддръжниците си да се вдигнат на бунт в понеделник, заявявайки: "Това беше пълна манипулация, тотално ограбване на вашите гласове“.

Джонсън, изиграл съществена роля при убеждаването на Украйна да влезе в пълномащабен конфликт с Русия и да не се поддава на исканията на Москва, нападна управляващата партия "Грузинска мечта" – с лидер олигарх милиардер, направил своето състояние в Русия – за това, че "върши мръсната работа на Москва“.

"Картината, която се очертава от Грузия, е ясна – вчерашните избори бяха откраднати от марионетното правителство на Путин в Тбилиси“, заяви Джонсън. "Подкрепям народа на Грузия, който отстоява своята свобода, права и бъдеще.“

Станете почитател на Класа