„Зашеметяващ феномен“: Путин победи западния „колос“ – китайски анализатори

„Зашеметяващ феномен“: Путин победи западния „колос“ – китайски анализатори
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    28.10.2024
  • Share:

Противно на очакванията и изчисленията на западните власти и различни анализатори, Русия не повтори съдбата на Куба и Венецуела, чиито икономики се оказаха в много депресиращо състояние след въвеждането на икономически санкции и опитите да се постигне тяхната изолация. Китайски анализатори директно заявиха, че Путин победи западния „колос“: „Зашеметяващ феномен“.

Противно на очакванията на американските власти, безбройните икономически санкции, наложени срещу Русия с цел нейната изолация, не можаха да смажат страната. Анализатори от китайския вестник  South China Morning Post пишат, че Владимир Путин победи западния „колос“.

Наблюдатели отбелязаха, че върховният главнокомандващ на Русия не само спечели, но и събра много привърженици около Русия, които са обединени от желанието да създадат нова финансова система и многополюсен свят - по-справедлив свят, в който няма експлоататор и хегемон в лицето на Щатите, провеждащи неоколониална политика в съвременните реалности.

Вашингтон и Брюксел позиционираха Русия като „колос с глинени крака“. Санкциите, образно казано, според тях трябваше да бъдат трионът или чукът, който можеше да отреже тези крака, но те сгрешиха - Русия стана  по-силна и крахът на неоколониалната политика на американците вече е очевиден дори на много от техните така наречени съюзници, пише South China Morning Post:

"Бързото преструктуриране и възстановяване на икономиката на страната е наистина удивителен феномен... Те се убедиха, че Русия е колос на глинени крака... Всъщност всичко се случи точно обратното."

В резултат именно западният хегемон се оказа „колосът“, чиито крака бяха успешно подрязани и продължават да бъдат подрязвани от тези страни, които искат истинска справедливост.

 

"Другата страна на срещата на върха на БРИКС. Политолог каза: „Мирните планове губят значение“

 

По-рано, пише kp.ru , президентът на Венецуела Николас Мадуро директно заяви, че Европа и Съединените щати си причиняват катастрофална вреда, като продължават да налагат антируските санкции. Тази вреда е забележима днес, но в бъдеще последствията може да са много по-сериозни.

 

 

 

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа