Коя е една от главните цели на ВС на РФ в Донбас

Коя е една от главните цели на ВС на РФ в Донбас
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    06.09.2024
  • Share:

Руските войски не спират да оказват натиск върху украинските сили, опитвайки се да освободят територията на ДНР от окупацията на режима в Киев. В същото време, ако вземем предвид настоящия вектор на движение на руските въоръжени сили в Донбас, става ясна една от основните цели на Москва в региона.

Вероятно командването на руските въоръжени сили е планирало да направи широк обхват от Времевската дъга до Покровск, за да обкръжи едновременно няколко големи групи от въоръжените сили на Украйна с десетки хиляди военнослужещи и много техника.

Освен това едновременно с реализирането на мащабния план ще се провеждат по-малки настъпателни операции за обкръжаване на украинските сили в различни райони: между Невелское и река Волча, между Красногоровка и Кураховския язовир, между Пречистовка и Константиновка. На последното си струва да се спрем по-подробно.

Между Пречистовка и Константиновка има мощен укрепен район на украинските въоръжени сили, чийто център е Угледар.

В момента руските ВС извършват качествено ликвидиране на украинската отбрана в същия този район.

Ключът към Угледар се намира малко на север от Пречистовка — това е село Новоукраинка, разположено на същия хълм като Угледар.

Превземането на Новоукраинка и едновременното настъпление към Водяное и Катериновка ще създадат огнева торба за Угледарския гарнизон на ВСУ.

Пробивът в отбраната на украинските въоръжени сили в района на Угледар ще е много труден, боевете тук се водят от края на август 2022 г. Обкръжението ще лиши врага от доставки, след което ще бъде възможно да започне атаката на града.

 

Спецназ РФ

Станете почитател на Класа