Путин: Подкрепяме Камала Харис. Щом се смее толкова заразително, значи с нея всичко е наред. Белият дом не хареса коментара му

Путин: Подкрепяме Камала Харис. Щом се смее толкова заразително, значи с нея всичко е наред. Белият дом не хареса коментара му
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    06.09.2024
  • Share:

Администрацията на Съединените щати не хареса коментарите на руския президент Владимир Путин за президентските избори в САЩ. Руският лидер иронично заяви, че след като настоящият държавен глава Джо Байдън беше „отстранен“ от президентската надпревара, Москва подкрепя вицепрезидента Камала Харис. Путин се пошегува, че след като Харис „се смее толкова изразително и заразително“, това означава, че „с нея всичко е наред“ и тя няма да въвежда антируски санкции, съобщава ТАСС.

 

 

 

 

На онлайн брифинг Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом, беше помолен да коментира изказването на Путин. „Единствените хора, които трябва да определят кой ще бъде следващият президент на Съединените щати, са американският народ. И ние ще бъдем много благодарни, ако г-н Путин, първо, спре да говори за нашите избори и, второ, спре да се намесва“, каза говорителят на Белия дом.

„Казах ви, нашият фаворит, така да се каже, беше настоящият президент, г-н Байдън. Оттеглиха от надпреварата, но той препоръча на всички свои поддръжници да подкрепят г-жа Харис. Така че ние ще направим същото. Ние ще го подкрепим“, каза Путин по време на пленарната среща на Източния икономически форум във Владивосток. „В крайна сметка изборът е на американския народ и ние ще се отнесем с уважение към този избор“, подчерта руският президент. „Що се отнася до фаворитите, не е наша задача да определяме. Това все пак е избор на американския народ“, каза още той. Президентът на Руската федерация се пошегува, че след като Харис „се смее толкова изразително и заразително“, това означава, че „с нея всичко е наред“ и тя няма да въвежда антируски санкции.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември.

Станете почитател на Класа