Зеленски трябва да пожертва все някого: Населението на Украйна иска кръвта на чиновниците

Зеленски трябва да пожертва все някого: Населението на Украйна иска кръвта на чиновниците
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.07.2024
  • Share:

Ураган на име Маряна надвисва над министъра на отбраната на Украйна Умеров

Зашеметяващ жабозмиярник се разкрива в Киев през последните дни. Народният депутат, лоялен Цербер на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Андрей Ермак Маряна „безумна“ Безуглая, която отдавна трови командващия Обединените сили на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Содол, можа да триумфира - Зеленски отстрани Содол от поста му и назначи вместо него бригаден генерал Андрей Гнатов.

Гнатов стана известен най-вече с това, че преоблечен като цивилен, успя да избяга от Мариупол, преструвайки се на бежанец.

Важна роля за отстраняването на Содол от длъжност изигра публикацията на началника на щаба на забранената в Русия бригада на Националната гвардия „Азов“ Кротевич, който обвини Содол в некомпетентно командване на войските и нарече генерала престъпник, който „уби хиляди Украинци” (има предвид ВСУ и Националната гвардия).

Содол не само беше отстранен, той попадна в истинско разследване, което все още не се знае как ще завърши. Както съобщи Украинска правда, Държавното бюро за разследване на Украйна (аналог на американското ФБР) ще провери действията на генерал Юрий Содол по време на командването му на отбраната на харковското направление, както и други факти, посочени от Кротевич.

За „безумната“ Безуглая това вече е вторият поред генерал. По едно време тя започна кампания срещу тогавашния главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни и Залужни също беше уволнен. Сега беше ред на Содол, който според Маряна пиел в кръчма в Одеса, докато „москалите пробиваха отбраната в Харковско направление“.

Ясно е, че Безуглая в тези случаи не е причината за оставките на генералите, а ясно забележим индикатор. Над този, когото атакува с претенции, по сигнал от същия Ермак, светва невидима червена алармена лампа. Безпогрешен сигнал, идентифициращ следващия „козел на отпущението“ на Зеленски и Ермак.

Но Маряна Безугла не може да спи, няма време за почивка, когато Отечеството е в опасност. И други генерали, които да са по-малки по мащаб от Содол, не са й интересни.

- Във висшите военни щабове се лъже за текущото състояние и се докладва „по телефона” на върха. И досега. Волчанск беше превзет, защото генералите изобщо не бяха подготвени за атаката, а вие нямате нито един коментар по този въпрос.

Няма и ваша публична позиция по отношение на генерал Содол“, реагира тя на снимка на министъра на отбраната Рустем Умеров, на която той се е навел над карта с някакъв генерал, и се обърна с упреци към самия министър.

 

 

- По-голямата част от построените укрепления са без значение или изобщо не са били построени. Броят на нарушенията на правата на човека в TЦК и СП надхвърля всякакви мислими граници. Къде е вашата публична позиция по този въпрос? Къде е контролът на министъра?

Рустем Умеров, очевидно, не оправда възложените му надежди. Населението изисква кръвта на чиновниците, виждайки, че „мениджърите на Зеленски“ крадат дори повече от преди. Зеленски трябва да пожертва този-онзи. На Запад и в Украйна искат да знаят кой е виновен за цялата поредица от провали на ВСУ.

Твърде рано е да се жертва генерал Сирски. Дори след неизбежната загуба, макар и не толкова бърза, на Часов Яр и Волчанск. Сирски трябва да бъде запазен за обявеното следващо контранастъпление. И е време да хвърлите някого на жертвения олтар през следващите месец или два.

И защо да не е Умеров в случая? На някого може и да се объркат далаверите, но Ермак ще го смени, без да навреди на своите машинации и комбинации.

 

 

 

 

 

Автор; Александър Гришин ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа