Руската армия е готова за отблъскването на новите балистични ракети на САЩ

Руската армия е готова за отблъскването на новите балистични ракети на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.06.2024
  • Share:

Руските военни в зоната за специалната военна операция изучават всички съвременни американски разработки — по-специално най-новите оперативно-тактически ракети Precision Strike Missile (PrSM), които Киев може да получи в един от пакетите американска помощ. Това заяви руският офицер от екипаж на противовъздушна отбрана с позивна «Стаф».

 

 

Преди ден Пентагонът изпробва нова ракета, тя беше изстреляна от остров Палау в Тихия океан по движеща се морска цел. PrSM беше официално приета от сухопътните сили на САЩ през есента на 2023 г. Както отбелязва Пентагонът, след време те трябва да заменят ракетите ATACMS. Далечината на полета на PrSM е от 60 до 500 километра.

«Ние знаем за PrSM — това е балистична ракета. С такива цели ние вече се научихме да се борим. Уверено сваляме украинските «Точка-У». С времето се научихме да се борим и с ATACMS — болшинството ги прихващаме. Изучаваме всичко, което имат, в това число от англоезични източници. Изхождаме от това, че рано или късно ще си имаме работа с тях», поясни «Стаф».

На този етап, добави той, най-трудните цели не са балистичните, а крилатите ракети като Storm Shadow/SCALP. Те, отбеляза руският офицер, са направени „с помощта на стелт технологии и имат нисък профил на полета“.

„Това ги прави трудни за откриване, а следователно оставя много малко време за прихващането им“, добави руският офицер.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа