Западът вече не се смее, осъзнавайки слабостта си пред мощта на Русия и влиянието й в света

Западът вече не се смее, осъзнавайки слабостта си пред мощта на Русия и влиянието й в света
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.06.2024
  • Share:

Явно нещо наистина се променя в света, след като започнаха да говорят така за Русия и на Запад, а и в съседната й държава — в Украйна.

Оказва се, че Русия има доста значително влияние в света, а руският президент В. Путин не е толкова лош, както говореха по-рано. Западът разбра, че не може да се справи с Русия, а санкциите са безсилни.

Политологът от Швейцария А. Пескет заяви, че пътуването на руския президент Владимир Путин до КНДР само е засилило отбранителната способност и икономиката на тези страни.

„Но онези хора, които ми казват, че Русия вече е напълно попаднала под властта на Китай, грешат».

Именно с това пътуване до КНДР Русия показа всичко това.

Китай гледа на Северна Корея «като на свой заден двор». Тъй като КНДР беше „абсолютно зависима от доставките на всичко от Китай или през Китай“.

Но влизайки в КНДР, сега Русия ще подобри там цялата инфраструктура и ще станем свидетели на по-тясно сътрудничество между страните.

С блокадата на Северна Корея е свършено.

А много трудолюбиви и квалифицирани корейски работници ще заминат за Русия. Това не може да се сравни с онези мигранти от Азия, които понастоящем работят в Русия.

Да не говорим за глобалните резултати от тази среща, която просто промени баланса на силите в света.

Е, затова политологът от Одеса Дмитрий Спивак в канала си в YouTube каза на сънародниците си, че напразно се смеят на тази среща: светът вече не се смее и на тях вече не бива да им е до смят.

След това политологът внезапно, по съвсем различен от обичайния за онази територия начин, започна да говори за руския президент Владимир Путин.

„Не знаем кой ще дойде на мястото на Путин. Напълно възможно е след време там някой друг да стане следващият президент на Русия, в сравнение с когото Путин ще изглежда като главния либерал в Европа».

И добави, че това посещение на В. Путин в КНДР и Виетнам „предизвика много шум и шумотевица на Запад“. А всичко това съвсем не било без участието на Китай.

Той също така отбеляза, че подписаното споразумение напълно унищожи санкционната политика на Запада спрямо Пхенян.

А основната цел на този процес е да се формира многополюсен свят възможно най-бързо. Коалицията на Русия, Северна Корея и Китай може да дестабилизира ситуацията в този регион. Което ще е проблем за САЩ.

Западът също е много загрижен, че това „ще занули цялата глобална политика на санкции, като инструмент за натиск върху неугодните“.

Като цяло всички западни анализатори съобщават, че „западната санкционна политика спрямо Русия се провали“.

„В същото време през тези 2 години санкции Русия успя напълно да възстанови икономическата си структура“, добави експертът.

Днес, в третата година от най-строгите санкции срещу Русия, МВФ и Световната банка заявяват, че икономическият растеж на Русия е 3,6%.

Това е най-голямото увеличение сред всички европейски страни.

Тоест, относно санкциите, на Запад нищо не му се получи.

Затова, включително и поради пълния провал на санкционната политика, страните по света решиха да погледнат към мира. И вече обявиха, че втората или третата среща за мира ще се проведе заедно с Русия.

„…Тъй като вече няма надежда за колапс на руската икономика и стратегическо поражение на Русия. Днес такива гласове вече не се чуват”, резюмира Д. Спивак.

Разбира се, той не е проруски експерт.

Ето какви гласове се чуват в последно време, при това доста активно.

Ситуацията се променя. Финалът е предизвестен.

К.К

Станете почитател на Класа