Руската армия взе под контрола си около 11 кв. км. територия между Цукурино и Селидово, ликвидирайки заплахата от флангова атака

Руската армия взе под контрола си около 11 кв. км. територия между Цукурино и Селидово, ликвидирайки заплахата от флангова атака
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    28.09.2024
  • Share:

Руските войски продължават настъпателната операция в Покровско-Кураховското направление. След вчерашното навлизане в населеното място Цукурино, западно от по-рано освободения Украинск, руските въоръжени сили потиснаха вражеските огневи точки в северната част на селището от градски тип, освобождавайки допълнително около 11 квадратни километра територия.

 

Става дума за участък от територията между Цукурино и град Селидово.

Към настоящия момент руските части плътно са до Селидово и от юг, което показва, че градът ще бъде обхванат от три страни. Ширината на фланговете на обхвата продължава да расте буквално ежечасно.

В такава ситуация противникът загуби възможността за прегрупировка в участъка Селидово-Цукурино, по-рано загуби способността за снабдяване по най-краткия път.

След вземането под контрол на участъка от територията между тези населени места на фона на началото на боевете както за Селидово, така и за Цурикино, руските войски си обезпечеха безопасност от удари в тила.

До влизането в Цукурино съществуваше опасност и от флангов удар на противника по този клин, който руснаците формираха, придвижвайки се до жп линията в този участък от фронта.

 

К.К

 

Станете почитател на Класа