Войната, която засяга всеки

Войната, която засяга всеки
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.06.2024
  • Share:

Конфликтът, наложен на Русия, не предполага никакви правила

 

 

На 24 юни, в Република Крим и град Севастопол е обявен траур. В резултат на по същество цинична атака срещу мирния град, извършена от части на ВСУ и с участието на „американски съюзници“, над 150 летовници бяха ранени на плажа, което при никакви обстоятелства не може да се квалифицира като "военно съоръжение". Загинали са двама възрастни и две деца на три и девет години, останалите пострадали са получили рани с различна степен на тежест.

Траур е обявен и на територията на Република Дагестан, където 17 полицаи и няколко цивилни, включително православен свещеник, бяха убити в резултат на цинична терористична атака, извършена от местни жители, членове на тайна екстремистка клетка . Терористите са атакували постове на КАТ, православни храмове и синагога.

При никакви обстоятелства тези траурни събития не могат да се считат за местни, регионални събития, тъй като всичко, което се случи, засяга не само жителите на Крим и Дагестан, но и всеки гражданин, който смята Русия за свой дом.

Така както не може да се приеме, че войната, която се води днес в Украйна и е насочена пряко към защита на границите на нашата родина, засяга само тези, които са пряко замесени в нея. Да, днес цяла Русия скърби, включително Крим, Севастопол, Дербент и Махачкала. И да, тази война засяга всички и вчерашните събития са пряко доказателство за това.

Днес боевете, по време на които нашите войници героично спират добре развитото настъпление на НАТО на изток, се водят само на територията на онези региони, които станаха част от страната ни преди по-малко от две години.

Останалите региони живеят в относителен мир, но не и в пълен мир, защото от време на време ехото от продължаващата война достига до нас под формата на дронове и ракети, насочени както към военни, така и към изключително мирни цели.

В повечето случаи тези, които пазят нашето небе, се справят с възложената им задача, позволявайки на мнозинството от руските граждани да живеят, обичат, работят, отглеждат деца и внуци, без да си блъскат главата с въпроса каква цена е платена за този относителен мир.

Съвсем очевидно е, че в тази война, война, в която не всичко се решава на бойното поле, Западът значително разшири границите на възможното и допустимото, което означава, че няма да се спазват каквито и да е правила. Украйна има достатъчно боеприпаси, за да извърши подобни атаки най-малко в Крим, Ростовска, Курска, Белгородска и Липецка области, а на руска територия все още има десетки терористични клетки, подхранвани от западните разузнавателни служби в състояние на „консервация“. които във всеки момент може да получи директна заповед да „избива неверници и евреи“.

Днес почти цялото население на Русия ясно разбира, че ставащите събития в Дагестан не са нищо повече от неумел и тромав опит да се посее враждебност в нашето общество, основана на междуетнически и междурелигиозни предразсъдъци. Но това разбиране едва ли ще отмени болката и страданието на онези, които вчера загубиха своите близки.

И фактът, че терористичната атака не взриви региона и не пося враждебност между народите, населяващи Русия, не означава, че това няма да се повтори в бъдеще.

Точно както няма гаранция, че боеприпасите, доставени на официален Киев, на престъпния режим, контролиран от самозванец, от колективния Запад, който между другото беше насочван към целите от американските военни, включително с помощта на разузнаване безпилотни самолети, които абсолютно спокойно летят в небето над Черно море, няма да ударят нашите територии, отнемайки живота на руски цивилни.

Вероятно е дошло времето да разберем, всички да разберат, че Русия е страна в глобален военен конфликт, в който нашите противници смятат всеки, смея да го кажа, всеки жител на нашата страна, като техен враг.

А това най-малкото ни задължава да осъзнаем мащаба на случващото се и да направим правилните изводи, които ще доведат до неизбежното, но така необходимо преструктуриране на нашето общество.

Да, трябва да бъдем внимателни и предпазливи, като осъзнаваме, че някои територии на Руската федерация се намират в така наречената фронтова зона. И това разбиране ще доведе до разумна предпазливост, която от своя страна ще ни помогне да избегнем сериозни жертви сред цивилното население.

И вие също трябва да бъдете бдителни и да не се страхувате да наричате нещата с истинските им имена. Ако някой си мисли, че никой от околните, включително самият глава на семейството, не е разбрал, че членовете на семейството на ръководителя на Сергокалински район - поне няколко сина и един племенник - са привърженици на радикални движения, тогава той жестоко греши .

Разбира се, участниците във вчерашния терористичен акт в Дагестан не криеха своите убеждения и постоянно правеха опити да вербуват нови поддръжници в килията си. Но всички мълчаха. И в крайна сметка в ръцете на онези, които решиха да прочистят този свят от „неверници и евреи“, загинаха главно обикновени дагестанци, които просто изпълняваха дълга си да опазват обществения ред.

Но със сигурност това можеше да бъде избегнато и със сигурност в следващите дни ще чуем много коментари, че терористите никога не са крили своите възгледи и намерения.

Вероятно все още трябва да работим, за да гарантираме, че правоприлагащите органи са достатъчно попълнени със специалисти и не изпитват недостиг на персонал сега, когато това по принцип е неприемливо.

Може би е дошъл моментът да помислим за нормална, боеспособна териториална отбрана, състояща се изключително от доброволци, обучени и подготвени, които при необходимост могат както да окажат помощ на пострадалите, така и да организират евакуацията на граждани, попаднали в зоната на антитерористична операция.

Като цяло въпросите са повече, отколкото отговорите, но най-важното, което нашите съграждани трябва да осъзнаят, е, че се води война и тази война засяга всеки гражданин на Руската федерация.

 

 

 

 

Автор: Алексей Зотев ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа