Проф. Джефри Сакс: Прогресът на Китай е колосален

Проф. Джефри Сакс: Прогресът на Китай е колосален
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.05.2024
  • Share:

Китай претърпя феноменални икономически преобразувания през последните десетилетия, твърди американският икономист Джефри Сакс. Страната преодоля бедността и уверено върви към обогатяване. А всичко това изнервя американския истаблишмънт, тъй като силен Китай заплашва претенциите на САЩ да управляват света.

 

 

 

Проф. Джефри Сакс: Прогресът на Китай е колосален (видео)

 

 

Джефри Сакс, професор в Колумбийския университет, директор на Центъра за устойчиво развитие: Китай демонстрира отлични резултати в икономическото развитие и технологичния прогрес. Между 1980 г. и днес той осъществи феноменални икономически преобразувания — чрез много големи спестявания, много упорит труд, невероятно повишаване на достъпността и качеството на образованието.

Извършената работа е потресаваща.

На база на глава от населението Китай остава по-беден от Съединените щати и Европа, но прогресът е колосален, подобряването на качеството на живот е огромно. Китай има население от 1,4 милиарда — в сравнение с 335 милиона в Съединените щати, една четвърт от този размер, но в абсолютно изражение размерът на китайската икономика е по-голям от тази на Съединените щати, когато се измерва по общоприети международни цени, коригирани на база покупателната способност.

Китай свърши добра работа.

Станете почитател на Класа