Експлозии отекват в Киев, ПВО се задейства срещу руски дронове

Експлозии отекват в Киев, ПВО се задейства срещу руски дронове
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.12.2023
  • Share:

Поредица от експлозии отекнаха в украинската столица рано в събота, когато противовъздушна отбрана се задейства срещу руски дронове, предаде Ройтерс.

 

 

Съобщава се за експлозии на двата бряга на река Днепър, която минава през града.

Няма съобщения за жертви или сериозни щети.

Кметът Виталий Кличко каза, че противовъздушните части са влезли в действие, когато групи от дронове са летели близо до града. Той каза, че руските сили са атакували райони близо до центъра на столицата.

Противовъздушната дейност е била силна, каза той, в район Дарницки на източния бряг на Днепър, експлозии ударили и историческия Подил на отсрещния бряг.

Свидетели на Ройтерс съобщават за силни взривове малко след полунощ. Нова серия от експлозии през следващите 45 минути ударили райони близо до централните квартали на Киев.

Свидетели казаха, че сирените за въздушна атака са се включили на източния бряг на река Днепър, но на западния бряг полицията е предупредила жителите за въздушна атака чрез високоговорители.

Властите предупредиха за възможни ракетни атаки в райони на Киевска област около столицата, където също се съобщава за експлозии.

Предупрежденията за въздушно нападение остават в сила в част от територията, простираща се през централните региони на страната.

 

Станете почитател на Класа