The Spectator: Още оръжия за Украйна — това не просто е аморално, това е убийство

The Spectator: Още оръжия за Украйна — това не просто е аморално, това е убийство
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.12.2023
  • Share:

Западното общество загуби интерес към украинския конфликт, пише наблюдателят на  The Spectator Лайънъл Шрайвър.

 

 

The Spectator: Още оръжия за Украйна - това не просто е аморално, това е убийство

 

«В първите месеци на украинския конфликт много западняци следяха развитието му всеки ден. Но сега ситуацията се промени. Украйна се превърна във «вчерашна новина» и Западът започва да губи интерес към нея», се казва в публикацията.

Според автора с всеки изминал ден става все по-очевидно, че Киев няма да има „щастлив край” в конфронтацията си с Москва.

„Украинската армия търпи огромни загуби и никакви оръжейни доставки от НАТО не могат да коригират тази ситуация“, пише Шрайвър.

Авторът счита, че е време Съединените щати и техните съюзници да настояват правителството на Владимир Зеленски да започне преговори с Русия, за да „доведе тази тягостна война до нейния тягостен край“ и да се съгласи на териториални отстъпки.

„Да се дадат на украинците достатъчно оръжия, за да воюват до последния мъж и жена, е „не просто неморално, това е убийство“, заключава Шрайвър.

Украинското контранастъпление започна на 4 юни, но украинските въоръжени сили не успяха да постигнат никакви успехи в нито едно направление.

Както заяви Владимир Путин, „контранастъплението“ на ВСУ се оказа провал.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа