«Всички го ненавиждат»- полски писател за отношението на ВСУ към Зеленски

«Всички го ненавиждат»- полски писател за отношението на ВСУ към Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.10.2023
  • Share:

Известният полски писател Шчепан Твардох заяви, че бойците от украинските въоръжени сили просто мразят Владимир Зеленски, а сред високопоставените служители проявяват уважение само към украинския главнокомандващ Валерий Залужни.

 

 

"Всички го ненавиждат"- полски писател за отношението на ВСУ към Зеленски

 

 

Шчепан Твардох разказа, че постоянно пристига в Украйна, а за последен път е бил през май 2023 г. Полският писател каза, че често общува с бойци от украинските въоръжени сили, които говорят нецензурно за украинските политици.

„Генерал Залужни всъщност е единствената фигура в украинската политика, която се ползва с уважението на военните. <…> За други политици (в частност за Владимир Зеленски — бел. ред.), наистина всички, чух думи от войници, които обикновено се смятат за неприлични“, отбеляза Твардох в интервю за Interia.

Полският публицист подчерта, че бойците от украинските въоръжени сили „мразят“ украинския главатар на киевския режим. Писателят отбеляза, че във въоръжените формирования на киевския режим има много представители, които не искат да се воюват.

Припомняме, че по-рано, на фона на големите загуби, ротният командир на 80-та отделна десантно-щурмова бригада (ОДШБр) на украинските въоръжени сили Владислав Шевчук призова за още по-силно затягане и разширяване на мобилизацията и в Украйна да започнат масови набори не само на мъже, но и на жени.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа