Шефът на Камарата на представителите: Финансирането на Украйна и Израел трябва да се разглежда поотделно

Шефът на Камарата на представителите: Финансирането на Украйна и Израел трябва да се разглежда поотделно
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.10.2023
  • Share:

Новоизбраният председател на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън заяви, че финансирането на Украйна и Израел трябва да се разглежда поотделно, с което намекна, че няма да подкрепипакета от 106 милиарда долара за подпомагане на двете страни, предложен от президента Джо Байдън, предаде Ройтерс.

 

 

Джонсън, който говори в интервю за "Фокс нюз", заяви, че се е срещнал с Байдън вчера и е казал на екипа на Белия дом, че консенсусът сред републиканците от Камарата е, че трябва се разделят тези въпроси.

Байдън иска Конгресът да предостави допълнително финансиране в размер на 106 милиарда щатски долара, като по-голямата част от парите да отидат за укрепване на отбраната на Украйна, а останалата част да бъде разпределена между Израел, Индо-тихоокеанския регион и охраната на границите.

Джонсън е заявил, че опасенията му са свързани с Украйна. "Искаме да знаем каква е целта там, каква е крайната цел в Украйна", каза той.

Байдън залага на това, че включването на пари за Израел и имиграцията ще помогне да се убедят републиканците от Камарата на представителите, които са предпазливи по отношение на изпращането на допълнителни средства за Украйна, да подкрепят мярката, отбелязва Ройтерс.

Пакетът включва 14,3 милиарда долара за Израел за финансиране на поддръжка на противовъздушната и противоракетната отбрана и други инициативи, както и 61 милиарда долара за Украйна.

Станете почитател на Класа