Три въпроса към глобалната крайна левица

Три въпроса към глобалната крайна левица
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.10.2023
  • Share:

Ето първия въпрос: Колко евреи трябва да умрат, за да спрете да ни обвинявате за всичко, което се случва? Защото в онази мрачна събота преди две седмици бяха убити 1400 души. Колко още са ви нужни? Десет хиляди? 6 милиона?

 

 

 

Да, стигнах дотам. Споменах Холокоста. Нетактично, знам. Евреите винаги правят така, нали – повдигат въпроса за Холокоста, за да могат да твърдят, че са жертви. Това не помага. За вас шест милиона са просто число. Като 1400.

Може би числото ви предпазва. По този начин не е нужно да мислите за хората, които стоят зад числото. За бабата, която е била убита заедно с внучката си аутистка, която обичала Хари Потър.

Не ви се налага да мислите за Абигейл. Тя е на три години. Хамас я отвлече в Газа. Кой отвлича тригодишно момиченце? Какво ще направят с нея? Как е възможно да има хора, които демонстрират срещу Абигейл и в подкрепа на хората, които са я отвлекли?

Вторият въпрос е следният: Чувствата ви освобождават ли ви от задължението да познавате фактите? Разбирам, чувствате, че палестинците страдат, наистина го чувствате, това е силно чувство, но наистина ли нямате никакъв интерес към действителните факти?

 

 

Знаете ли например, че „Хамас“ не подкрепя решението за две държави? Те дори не искат да освободят Палестина. Те не са такова движение. „Хамас“ не е палестинско национално движение, вие ги бъркате с Палестинската автономия.

Двете организации са ожесточени съперници. „Хамас“ е радикална ислямистка организация, подобно на ИДИЛ. Тяхната цел е ислямски халифат в целия Близък изток без евреи, без ЛГБТ хора, без християни, дори без умерени мюсюлмани.

А какво да кажем за ЛГБТ хората? Наистина ли не ви интересува, че хората, които подкрепяте, обесват гейове? Нима на „Куиърс за Палестина“ не им пука за Ахмед Абу Марахия, млад палестински гей, който успя да избяга в Израел, но беше отвлечен от „Хамас“, убит, а тялото му осакатено?

Според моите изчисления това е моментът, в който спирате да четете, защото няма да ви помогне. Чувствате се различно и следователно трябва да има нещо нередно в това, което четете, а не в това, което чувствате.

Що се отнася до вас, моите думи са досадна манипулация, която е най-добре да пренебрегнете. Обещавам, че ще успеете да намерите други факти, които ще отговарят по-добре на чувствата ви. С тях ще има само един проблем – те ще бъдат погрешни.

Причината, поради която са толкова достъпни в социалните ви мрежи, е, че „Хамас“ и иранците финансират огромна мрежа за дезинформация, която се насочва по алгоритмите на ултралибералната левица.

Ако сте от хората, които търсят в Гугъл „права на транссексуалните“ или „протест за климата“, скоро ще откриете, че тяхната пропаганда се появява в лентата ви. Това ще ви накара да се почувствате добре, но все пак бих ви препоръчал да проверите защо в Газа няма транссексуални хора, нито един.

И третият въпрос е следният: Знаете ли, че има прост отговор на първите два въпроса? Има причина, поради която протестирате срещу нас тези дни, и както всичко останало, тя идва от чувствата.

Защото в противовес на всичко, което мислите за себе си, на всичко, което казвате за това, че сте слепи за цветовете, хуманни, защитници на човешките права и всичко останало, вие имате една друга личностна черта – вие сте антисемити.

Знам, че си мислите, че не сте, но сте.

*Яир Лапид е биш министър-председател, лидер на опозицията в Израел.

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа