Шрьодер към Бербок: Дръж емоциите за себе си, говорейки за Русия

Шрьодер към Бербок: Дръж емоциите за себе си, говорейки за Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.10.2023
  • Share:

 

Германският външен министър Аналена Бербок трябва да подбира по-внимателно думите си, когато говори за Русия, заяви бившият германски канцлер Герхард Шрьодер в интервю за Berliner Zeitung.

 

 

Шрьодер към Бербок: Дръж емоциите за себе си, говорейки за Русия

 

 

«Русия си остава Русия, без значение кой и как я управлява. Германия е заинтересована да поддържа икономически и политически отношения с Русия, дори и да е трудно. Ние имаме подобно взаимодействие с много държави: с Китай, с Турция. Ако политиката се сведе до емоции, както в случая със «Зелените» и Аналена Бербок, това е погрешно“, каза политикът.

Според него главата на германското външно министерство трябва да държи собствените си емоции за себе си.

Германският външен министър многократно критикува Русия.

През януари Бербок се оказа в центъра на скандал, след като каза на заседание на ПАСЕ, че европейските страни „водят война срещу Русия“ и ги призова да направят повече за Украйна, вместо да търсят виновни сред своите.

Това бе причината много политици да я разкритикуват остро, а някои я призоваха да подаде оставка.

По-късно германският външен министър призна грешката си в интервю за вестник Tagesspiegel.

Освен това в началото на месец октомври, на среща на външните министри, Бербок заяви, че бъдещето на Украйна е в ЕС, в „общността на свободата“, която „скоро ще се простира от Лисабон до Луганск“.

Депутатът от Държавната дума от Кримския регион Михаил Шеремет оцени изявлението на германския министър като посегателство върху териториалната цялост на Русия.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа