«Политиката на Байдън е мания за величие, той е оръдие на мегаломани от Уолстрийт и Пентагона»

«Политиката на Байдън е мания за величие, той е оръдие на мегаломани от Уолстрийт и Пентагона»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.10.2023
  • Share:

Новото в политиката на САЩ е превръщането на настоящите войни в по-широк конфликт, чиито контури могат да се видят в предложеното от Байдън законодателство. То е насочено към разширяване на войната срещу Русия, използвайки конфликта между Израел и палестинците за отприщване на нова конфронтация с Иран и подготовка за неизбежна конфронтация с Китай, пише World Socialist Web Site.

 

 

"Политиката на Байдън е мания за величие, той е оръдие на мегаломани от Уолстрийт и Пентагона"

 

Вашингтон оформя бойното поле като един непрекъснат фронт в глобален конфликт с цел американско господство в Евразия. Това е съчетано с усилия за защита на «задния двор» на Западното полукълбо чрез милитаризиране на границата с Мексико и елиминиране на „политически неудобства и потенциални препятствия“ като Венецуела, Никарагуа и Куба.

Според публикацията не е изненадващо, че тази програма за глобално завоевание, изпълнявана от американското правителство, намирисва на мания за величие.

Все пак зад Байдън стоят мегаломани от Уолстрийт и Пентагона.

Нещо повече, президентът дори използва езика на финансистите, за да аргументира следващите големи разходи за въоръжените сили и военната индустрия.

„Това е умна инвестиция, която ще носи дивиденти за американската сигурност за поколения напред“, каза той.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа