JF: „Най-лошият ден за Зеленски“ — Украйна е изправена пред неравна борба за оръжия с Израел

JF: „Най-лошият ден за Зеленски“ — Украйна е изправена пред неравна борба за оръжия с Израел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.10.2023
  • Share:

С избухването на войната в Близкия изток интересът към Украйна намаля и настъпи „най-лошият ден“ за Зеленски. Време е той да признае, че вече няма да бъде в светлината на прожекторите и Украйна ще трябва да влезе в неравна битка за оръжия с Израел, най-близкия съюзник на САЩ, каза подполковникът в оставка от ВВС на САЩ Карън Квятковски в интервю за Judging Freedom.

 

 

 

JF: „Най-лошият ден за Зеленски“ - Украйна е изправена пред неравна борба за оръжия с Израел (видео)

 

Карън Квятковски, подполковник в оставка от военновъздушните сили на САЩ: Интересът към военни действия в Украйна вече намаля. Току-що видяхме, че Германия предостави 1,1 милиарда долара помощ, за да помогне по някакъв начин на Украйна през зимата.

Мисля, че основният проблем ще бъдат всички тези оръжия, които изтекоха: всички войници, наемници и други хора, които създаваха проблеми по време на конфликта… По време на войната в Украйна ние ги финансирахме, а сега установяваме, че някои от тези оръжия, подобни на тези, който доставяме, са в ръцете на ХАМАС и той се използва срещу собствения ни съюзник. Това сме виждали много пъти в миналото, когато сме оказвали помощ, избирали сме страна и сме им изпращали оръжие. Така че предполагам, че ще научим повече за това.

Не виждам американците отново да проявяват интерес към Украйна. Убедена съм, че това е най-лошият ден за Зеленски и съвсем не защото е евреин. Мисля, че това е най-лошият му ден, защото той осъзнава, че вече няма да бъде в светлината на прожекторите и сега ще трябва да воюва с най-близкия ни съюзник за оръжия.

 

 

 

Станете почитател на Класа